1-1 1/2 kg
lättrimmad fläsklägg 5 vit- och 5 kryddpepparkorn 1 medelstor gul lök Rotmos 1 stor eller 2 mindre kålrötter ca 1 kg Fläskspad 5 medlestora potatisar mald vitpeppar mald kryddpeppar salt
Kör snabbt med en handmixer om rotmosen inte blir tillräckligt slät med potatisstöten. Ska helst serveras med rimmat fläsk, fläsklägg eller rimmad oxbringa, lite buljong och iskall mjölk
4 1 stor kålrot 2 morötter 6 medelstora potatisar 5 dl vatten eller grönsaksbuljong (tärning + vatten) salt 5 vitpepparkorn och kryddpepparkorn 1 1/2 msk smör eller margarin salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Klicka i smöret och krydda med salt och peppar. 6 medelstora potatisar. 1 kg kålrötter 2 morötter 6 medelstora potatisar 1 l grönsaksbuljong salt och malen vitpeppar 1 tsk smör
Tillsätt sedan morötterna i bitar och fyll på med mer vatten om det behövs. Usch vilken god rotmos jag gjorde idag, måste absolut göra den flera gånger nu i höst när rotsakerna är såå billiga
Sockerärtorna stekte jag i lite olja tillsammans med pressad vitlök, salt och chiliflakes. Jag har varit sugen på rotmos i över en vecka nu så idag lagade jag det äntligen
Koka med köttet så blir det varmt och rotmoset får mer smak. Tillsätt kokspad mot slutet - ca en liter - och mosa med vätskan till den konsistens du vill ha det
Sockerärtorna stekte jag i lite olja tillsammans med pressad vitlök, salt och chiliflakes. Lägg i en gryta och täck med 1 liter vatten + 2 st grönsaksbuljongtärningar
Ingredienser Portioner. 4 ca 500 g kålrot 2 morötter ca 500 g potatis 5 dl vatten 3 msk konc kalvfond 5 kryddpepparkorn 2 kokta köttkorvar (à 300 g) 2 msk smör eller margarin ev salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.