ca 30-35 blomklasar3 st citroner1½ l vatten1½ kg socker50 g citronsyraPlocka blomklasarna och skölj dom under vatten för att få bort eventuella små kryp. ca 30-35 blomklasar
Mormor Anna-Gretasflädersaft. Idag har jag satt årets flädersaft. 90 gram citron- el vinsyra. Jag såg att blommorna på fläderbusken precis har slagit ut
Det är Super gott med hemma gjord flädersaft. 40-50 klasar fläderblommor. 3-4 stora citroner. Låt saften stå svalt i 3-4 dagar. 6 40-50 klasar fläderblommor. 3-4 stora citroner
-). ) ”Degen” är lätt att röra ihop, ingredienserna brukar finnas hemma och faktum är att den till och med blir lite så där lagom seg som pizzadeg ska vara, och inte alls så ”kort” i konsistensen som LCHF-bröd brukar bli
Flera olika glassrecept har avverkats och en del frustration har uppstått under veckan som gått. Den första glassen i min nya glassmaskin blev som en blandning mellan milkshake och soppa, den andra blev också för lös och alldeles för isig
Av fläderna gjorde jag saft och champagne och recepten har jag lånat från Allt-om-mat. Flädersaft. Sila saften genom en silduk eller kökshandduk och häll upp på väl rengjorda glas- eller plastflaskor med skruvkork
Flädersaft går att göra på både fläderbuskens blommor och bär. Varm flädersaft. Blommorna slår ut tidigt på sommaren och växer som små små vita blommor i klasar på buskarna
Koka upp vatten och socker. Lös upp vinsyran i lite av sockerlagen. Tvätta och skiva citronerna tunt. Lägg skivorna tillsammans med blommorna i en stor skål
Pressa dem i glaset tillsammans med 1-2 cl sockerlag. Caiprinha. Var på en Soapbar i vår huvudstad i våras och fick då en så sjukt god caiprinha och ända sedan dess har jag velat göra en sån här goding hemma
Helrostad blomkål har jag haft på min ”att-göra-lista” länge. 2-3 stänger / 15 g kanel. 4-6 port. Grädda i mitten av ugnen på en bakplåt klädd med bakplåtspapper i ca 45-60 minuter eller tills grönsaken är genomgräddad. 2-3 stänger / 15 g kanel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.