Koka upp grädde, socker och vaniljstång med frön. Garnera med jordgubbar. 5 dl vispgrädde 2 msk strösocker vaniljstång 50 g vit choklad gelatinblad 1 dl flädersaft Garnera med jordgubbar
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, socker, vaniljstång och frö och låt dra i 10 minuter
Tänk på att om du gör efterrätten dagen innan, vilket går kanoners bra att göra, så täck formarna med ett bakplåtspapper så undviker du risken att det ska bli en tråkig hinna på pannacottan som det kan bli om den får stå för länge
Ät kompotten som den är, strö över lite riven kokos eller servera med lättvispad grädde. Så jag kokade mig själv sockerfri jordgubbskompott och mumsade i mig, och mer finns kvar också som jag tänkte använda som sylt någon dag
En saftig chokladbotten med jordgubbsmousse, fläderpannacotta och italiensk maräng. Jag hällde också lite jordgubbsmousse och fläderpannacotta i små silikonformar för att kunna lägga dem ovanpå tårtan som fin dekoration
Marinera jordgubbarna med saften av en halv citron med urskrapad vaniljstång och socker över natten. Kompotten är utmärkt att använda vid syltkaksbak, men kanske allra godast i en tallrik med riktigt kall filmjölk en solig dag
Koka upp grädden och rör ihop med flädersaften. 4 rabarberstjälkar1/2 l jordgubbar1 vaniljstång1,5 dl sockerCitron och fläderkräm4 äggulor0,5 dl socker1 msk majsstärkelse0,5 dl koncentrerad flädersaft1 citron, både skal och saft3 dl vispgräddeSkär rabarbern i 2 cm stora bitar
Hetta upp på medelhög värme och rör tills allt socker har smält. Rabarber- och jordgubbskompotten. Hetta upp på medelhög värme och rör till allt socker har smält
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.