Den har använts sedan antiken som naturmedicin och fungerar immunförsvarsstärkande, är svettdrivande, botar förkylning, hosta och infektioner i övre luftvägarna
Jag gör flädersaft utan citronsyra och socker - vilket känns lite sundare utan dessa tillsatser. håll till godo och passa på innan flädern gjort sitt för denna gång
Ingredienser Portioner. ca 2 l 25 - 30 stora fläderblomsklasar 2 citroner 1 1/2 l vatten 1 1/2 l socker (1 1/2 liter motsarar 1350 g) 1 msk citronsyra (1 msk motsvarar ca 15 g) Lägg till i inköpslistan
Koka upp vatten och socker till en lag. Lägg blomsterkransarna och citrusskivorna i den kokande lagen, ta av från plattan och låt saften stå tills lagen är kall
Vi plockade fläderblommor tidigare idag och har as we speak en dubbel (. Om du (mot förmodan) inte redan har ett recept på fläderblomssaft kan jag rekommendera det här som kommer från en av Per Morbergs kokböcker
La de i en stor glaskanna och sköljde och skivade citronerna i tunna skivor och la i. Jag har inte gjort fläderblomssaft förut men jag älskar att dricka det
Skölj fläderblommorna och citronerna. Häll sockerlagen i bunken över blommorna och citronen. Skiva citronerna tunt och varva blommorna och skivorna i en bunke
Dock måste saften stå och dra sig i kylen i fem dagar för att få bästa smak men det är det definitivt värt när man på den femte dagen kan njuta av sitt första glas med underbar flädersaft
Svensk sommar ochfläderblomssaft går tillbaka till min barndom när farmor alltid gjorde saft och frös in så vi kunde njuta mitt i vintern av härliga somriga smaker
Årets flädersaft har stått sina dagar och gottat till sig, så idag är det saftfest. I år ville jag testa något nytt, och i mitt huvud så tänkte jag att saften skulle bli lätt rosa av blodgrapen, men som synes så färgade den inte saften det minsta lilla någe Men god, det blev den
Drömmen när jag (och många med mig) var barn – vart att springa barfota i oklippt gräs, äta rabarber doppade i socker, smultron på grässtrå och dricka sockerstinn fläderblomssaft
Skiva citronerna och lägg ner dem i bunken. Koka upp vattnet och rör i sockret. Rör ut citronsyra och natriumbensoat i lite av sockerlagen och blanda ner
Skölj blommorna och lägg dem i en stor kruka eller hink. Blanda i sockret och rlr tills det löser sig. Lös upp vinsyran i lite av den heta lagen och blanda sedan ner den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.