Fläderblomssaft med rabarber och lime
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 30 st fläderblomsklasar
  • 11 l rabarber
  • 14 st limefrukt
  • 11 st påse citronsyra
  • 12 l strösocker
  • 12 l kokande vatten
  • 130 st fläderblomsklasar nyplockade 1 l rabarber skivad, (ca 500 g) 4 st limefrukt stora i skivor 1 st påse citronsyra (30 g) 2 l strösocker (ca 1,7 kg) 2 l kokande vattenSkaka eller plocka bort insekter. Blommorna är renast när buskarna just börjar blomma. Skölj endast i nödfall. Klipp bort grova stjälkar.
  • 1 Varva fläderblomklasarna med rabarber, limeskivor från renborstade frukter, citronsyra och socker i en plasthink, kruka eller stålkastrull. Använd inte aluminium eftersom syran fräter.
  • 1 Häll kokande vatten över ingredienserna. Lägg över en kökshandduk och låt massan stå 2 dygn i rumstemperatur, 3 dygn i källartemperatur. Rör om ibland.
  • 1 Sila saften och häll den på väl rengjorda flaskor. Korka dem löst eller bind om med plastfolie och förvara flaskorna i kylskåp. Saften har begränsad hållbarhet, den kan lätt börja jäsa. Bäst är att frysa den i plastförpackningar.
  • 1 Blanda ut den koncentrerade saften med kallt kranvatten eller kolsyrat mineralvatten och servera med is.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.