Fläder- och jordgubbssaft
Milda.se
Milda.se

Fläder- och jordgubbssaft

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10-15 klasar fläderblommor
  • beroende på storlek
  • 1 liter jordgubbar
  • skivade
  • 1 citron
  • skivad
  • 1 kg strösocker
  • 15 g citronsyra
  • 1 liter vatten

Beskrivning

    Skölj och torka blommorna. Klipp bort de grövsta stjälkarna. Tvätta citronerna noga och skiva dem. Skölj jordgubbarna, snoppa och skiva dem.

    Koka upp vattnet, tillsätt strösockret och rör om tills det löser sig. Tillsätt citronsyran.

    Varva fläderblommor, jordgubbar och citroner i en stor bunke. Häll över det heta sockervattnet. Rör om.

    Låt det stå kallt i kylen 3 dygn. Rör om då och då.

    Sila saften. Beräkna ½-1 g (1-2 krm) natriumbensoat per liter färdig saft. Rör först ned natriumbensoat i lite av den färdiga saften, blanda sedan allt. Natriumbensoat kan uteslutas om saften ska frysas.

    Häll upp på väl rengjorda flaskor. Saften håller längre om den fryses - fyll då inte flaskorna helt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.