Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 750 g fläsklägg 1 gul lök 1 morot 6 kryddpepparkorn 6 vitpepparkorn 2 lagerblad Rotmos: 1 kålrot 2 morötter 750 g potatis 50 g Arla® Svenskt Smör 1 tsk salt 2 dl grönsaksbuljong ½ dl hackad bladpersilja Senapskräm: 150 g Arla® färskost naturell 1 dl senap ½ dl hackad färsk persilja
4 1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben) 200 g morötter 2 gula lökar 1 msk smör 1 msk olja 2 msk konc kalvfond 2 lagerblad 12 kryddpepparkorn 2 msk vetemjöl 1 liter vatten ca 2 tsk salt vitpeppar Till servering kokt potatis inlagda rödbetor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
4 4 kycklingfiléer 1 tsk olja salt och peppar Rotmos 50 g smör 200 g kålrot 400 g potatis 3 morötter Kålrabbi 1 dl vatten 1 dl socker 1/2 dl ättiksprit (12 %) ca 300 g kålrabbi 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5
Ugnsgratinerad med ananas och ost, bräckt i stekpanna eller i gratäng med potatis och purjolök är några varianter men jag tänkte tipsa er om två nya rätter, bland annat den här som blev väldigt omtyckt här hemma
Några tag med chili explosion kvarnen, styrka efter behag. Tillaga mitt i ugnen, ca 40 min, känn med sticka att. Tillaga mitt i ugnen, ca 40 min, känn med sticka att
Krydda med salt, peppar och paprika. Smaka av grönsaksblandningen med litet salt och peppar och lägg upp den på varmt serveringsfat med köttet i mitten
Mosa potatisen med en potatisstöt eller ballongvisp. 1 Skala och skär potatisen i mindre bitar och koka den i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.