1 Tomatsallad2
plommontomater 0,5 rödlök salt vinäger olivolja 1 ask krasseFläskkotlett med steksky
Salta och peppra köttet. Bryn köttet med olja och sedan med smör. Tillsätt timjan och vitlök. Ös köttet under stekningen. Lägg över köttet på ett fat när det är klart. Häll rödvin och fond i pannan. Låt koka ihop försiktigt. Slå även på köttsaften som släppt från köttet ner i såsen. Sila över i en kastrull och riv i tryffel vid servering. Bearnaisesmör
Koka ihop vinäger, lök, peppar och stjälkarna från dragonen och persiljan. Koka tills 2 msk återstår. Sila över vätskan i smöret. Hacka dragonbladen och persiljebladen. Blanda ner i smöret tillsammans med cayennepeppar. Smaka av med salt. Vispa ordentligt så det blir fluffigt. Rostad potatis
Sätt ugnen på 175 grader. Dela potatisarna om de är stora. Blanda med salt och olivolja. Rosta i ugnen ca 30 minuter. Tomatsallad
Skär tomaten i grova tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Blanda tomat och lök med salt, vinäger, olivolja och svartpeppar. Blanda upp med krasse innan servering. Servering
Servera kotletterna med stekskyn, bea-smöret, rostad potatis och tomatsallad. Glöm inte att matsortera rester från lök och krasse för en mer hållbar matlagning, och njut av din lyxiga fläskkotlett black and white. /Köket-redaktionen
Fläskkotletter är ofta billiga liksom ”fläskytterfilé” så ta vilket som. Jag brukar oftast göra på kotletter med ben men nu hade jag en fläskytterfilé över sen helgen så jag skivade ner den i en form och kokade upp en sås med creme fraiche, grädde, vatten, sambal oelek och lite andra kryddor
16 msk krossad peppar (vit och svart blandad). 1600 g oxfilé av mittbit i 8 bitar 6 msk krossad peppar (vit och svart blandad) 1 dl cognac 4 msk finhackad schalottenlök 2 dl kraftig kalvsky 2 dl grädde 1 tsk dijonsenap Salt smör till stekning 6 dl haricots verts, kokta till serveringKlappa in oxfilén med peppar och krydda med salt
4 900 g fast potatis Rullader ca 500 g lövbiff salt peppar 2 msk dijonsenap tandpetare 1 msk smör 2 1/2 dl vispgrädde 1 1/2 dl vatten 1/2 köttbuljongtärning 1/2 msk majsstärkelse 1/2 kruka oregano Grönsaker 200 g snackmorot 150 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
4 stora fläskkotletter. 4 stora fläskkotletter 1 stor gul lök 2 msk smör 2 msk vitvinsvinäger 1-2 dl vitt vin 1 dl stark köttbuljong 0,5-1 msk dijonsenap salt och malen vitpeppar 8-12 potatisar skurna i bitar 3 dl grädde
En bit av den här kladdkakan och några avsnitt av One Tree Hill fick göra mig sällskap i soffan i helgen när jag kände mig som mest hängig av förkylningen
Lagom till första advent bakade jag och Amanda den här goda kladdkakan, som varit med mig länge. Gröp ur en halv vaniljstång och lägg i en av bunkarna med äggblandning
Blanda vetemjöl, kakao, socker och bakpulver i en bunke. Blanda ner äggvitorna med det andra. Låt blandningen kallna men inte i kyl, då blir den för hård
Fläskfilé blackandwhite för moi. Inte är vi så svårövertalade inte, trots kylen full med rester från fredagsfesten tackade vi inte nej när vi fick frågan om att äta mat på stan
det har varit ett lärorik och givande år, jag har lärt mig mycket och kommer att fortsätta göra. Helt otroligt, ett år har redan gått sedan jag bakade min första tårta
En klassisk maträtt som vi hade den här veckan var filé mignong blackandwhite. Den här veckan har mina elever i årskurs tre haft hand om det varma köket och lagat mat till restaurang Stjärnklart på Almåsgymnasiet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.