Fläskkarrémedklyftpotatisoch limesås. Hade lite fryst fläskkarré samt färskpotatis och kom att tänka på att jag sett en massa recept där man ofta väljer att ha någon söt sås/dip till just fläskkarré för att det enligt ”experterna” passar så bra ihop
Börja med att skära fläskkarrén på längden och skär den sedan i cm-tjocka skivor. Viktväktarmässigt så är fläskkarré inte det allra bästa köttet, propointsen försvinner snabbt då köttet har hög fetthalt
Salladen med krispig bacon och knapriga rostade valnötter fungerade jättefint ihop med ädelostsåsen. Vänta tills innan servering innan du blandar den med salladen
Smaka av med salt och peppar. Det är så skönt när det är enkelt och går snabbt. Fräs löken lite och slå på vin,grädde,kalvfond,salvia och lägg i köttet
Servera medklyftpotatis. Kantarellsåsen lägger man ovanför fläskkarrénoch toppar med riven ost. Man kan använda fläskytterfilé eller fläskfilé istället för fläskkarré, då blir den festligare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.