1 jasminris
för 4 personer alternativt 3 dl röda linser eller 700g potatisAnsa fläskfilén och skär den till ca 1,5 centimeter tjocka skivor. Värm en stekpanna och ha i smör och pressad vitlök – akta så vitlöken inte bränns och blir besk. Stek köttet på båda sidorna så det får yta.Lyft ur köttet ur stekpannan och häll vermouth och soja i stekpannan. Låt det puttra ihop med stekskyn och en nersmulad buljongtärning. Rör i crème fraiche med en visp och klipp sedan i krassen. Smaka av med kryddor och låt puttra ihop på lång värme i cirka 5 minuter. Lägg tillbaka köttet i såsen i pannan.Dela oliverna i tre skivor och ös ner i pannan. Servera med små kullar av ris, alternativt kokta röda linser, pressad potatis eller pasta.
Börja med att steka kycklingen med vitlöken så det får färg runt om. Lägg sedan i paprika, zucchini, salladslöken, buljongen, krossade tomater, creme fraiche och alla kryddorna
Inga storslagenheter men lite smått och gott att förgylla veckan med. Kör med mina frysta habaneros. Gjord en sillröra bestående av inlagd sill, saffrans/vitlöksaioli och crème fraiche
Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen. Tina och skiva/strimla kycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form
Skär en ficka längs med filéerna och vik isär. Servera med eller utan kolhydrater. Att fylla och linda in kycklingfiléer i skinka är ju knappast något nytt, men det tål att varieras och upprepas - i det OÄNDLIGA som man så ofta säger
Servera med färsk, kokt pasta och lite rucolasallad. Klipp ner laxen i mindre bitar och rör runt. Värm (bryn) tills laxen förlorat sin starka färg och blivit ljusrosa
Täck hela ytan med den rivna osten. Stek upp detta, salta och peppra. Servera gärna med ett spanskt vin. Lägg kycklingen och baconen i en ugnsfast form, häll blandningen över
Fisk med purjolök ochcreme fraiche. Och det är inte bara pengar man sparar på att ta med sig en matlåda, utan man gör en insats för miljön också genom att minska matsvinnet
Sista minuten, lägg på en skiva ost och sätt på ett lock så smälter den fint* Häll på creme fraiche i rotfrukterna* Lägg upp med blandad sallad i olika färger /Husmor Jag undviker skorpmjöl i färsen, tycker inte det blir bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.