11 fläskfilé,
ca 600 g 280 g bacon 1 rödlök 10 champinjoner smör/olja, till stekning 2 dl crème fraiche 3 dl grädde 2 msk kinesisk soja 1 tärning köttbuljong 2 tsk tomatpuré 1-2 tsk sambal oelek 1 msk vetemjöl salt och peppar
1 Pasta500
g färsk fusilli pastaSkär fläskfilén i tunna skivor. Strimla bacon. Finhacka löken. Dela champinjonerna i mindre bitar om de är stora. Bryn fläskfilén på hög värme i en stekgryta eller stor traktörpanna. Lägg fläskfilén åt sidan. Fräs bacon, lök och champinjoner. Lägg ner fläskfilén tillsammans med bacon och löken. Tillsätt crème fraiche, vispgrädde, soja, buljongtärning, tomatpuré och sambal oelek. Låt puttra tills fläskfilén är helt klar, ca 5 minuter. För en tjockare sås, skaka ihop vetemjöl med en slurk av såsen till en klumpfri redning och häll ner i grytan igen. Koka ytterligare 3 min. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan i lättsaltat vatten i 4 minuter. Servering
persilja att garnera med. 800 g lövbiff smör att steka i 4 msk tomatpuré 3 dl vatten 3 msk koncentrerad oxfond 2 msk kinesisk soja 1 dl vispgrädde 3 dl crème fraiche flingsalt persilja att garnera med
Klipp över persilja och servera med kokt potatis eller ris. 1persilja att garnera med. 1Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills det får färg. 1Rör ihop och låt alltsammans sjuda i några minuter och smaka av med flingsalt
Vi får se hur ofta jag hinner/orkar med att uppdatera bloggen denna vecka. Börja med att strimla lövbiffen och lägga den i en stor skål tillsammans med soja, fond och pressad vitlök
1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.