Fläskfilégryta, 
serveras med färsk pasta
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 600 g
  • 1280 g bacon
  • 11 rödlök
  • 110 champinjoner
  • 1 smör/olja, till stekning
  • 12 dl crème fraiche
  • 13 dl grädde
  • 12 msk kinesisk soja
  • 11 tärning köttbuljong
  • 12 tsk tomatpuré
  • 11-2 tsk sambal oelek
  • 11 msk vetemjöl
  • 1 salt och peppar
  • 1500 g färsk fusilli pasta
  • 11 fläskfilé, ca 600 g 280 g bacon 1 rödlök 10 champinjoner smör/olja, till stekning 2 dl crème fraiche 3 dl grädde 2 msk kinesisk soja 1 tärning köttbuljong 2 tsk tomatpuré 1-2 tsk sambal oelek 1 msk vetemjöl salt och peppar
  • 1 Pasta500 g färsk fusilli pastaSkär fläskfilén i tunna skivor. Strimla bacon. Finhacka löken. Dela champinjonerna i mindre bitar om de är stora. Bryn fläskfilén på hög värme i en stekgryta eller stor traktörpanna. Lägg fläskfilén åt sidan. Fräs bacon, lök och champinjoner. Lägg ner fläskfilén tillsammans med bacon och löken. Tillsätt crème fraiche, vispgrädde, soja, buljongtärning, tomatpuré och sambal oelek. Låt puttra tills fläskfilén är helt klar, ca 5 minuter. För en tjockare sås, skaka ihop vetemjöl med en slurk av såsen till en klumpfri redning och häll ner i grytan igen. Koka ytterligare 3 min. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan i lättsaltat vatten i 4 minuter. Servering
  • Servera den krämiga fläskfilén med nykokt pasta.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.