I fredags gjorde jag en fläskfilégrytamed vitt vin. Det var en enkel och god fläskfilégryta som alla tyckte om, Isak tyckte dock att det var för mycket lök i den
Tillsätt soja och timjan och smaka av med salt. Vispa ur pannan med lite vatten. Salta och peppra. Servera gärna med potatis eller potatisgratäng, kokta grönsaker och inlagd gurka
Servera med sallad. Vispa ihop ägg, grädde, senap, salt och peppar. Strö över osten. Nagga med en gaffel och låt vila i kylen 30 min. Grädda på nedersta falsen i ugnen tills smeten stannat och fått fin färg, 3040 min. 5 msk dijonsenap. 3 dl ost. t ex prästost 17 %
Gott med potatis till. Enkel och god korvgryta. 500 g falukorv i strimlor200 g champinjoner i kvartar½ skivad purjolök3 dl grädde4 dl vatten2 msk fransksenap3 - 4 msk riven pepparrot från tub4-5 msk finhackad dill2 tsk kinesisk soyaSaltSvartpepparMaizena redning Stek champinjonerna och korven och lägg över i en gryta och blanda ner alla övriga ingredienser och låt puttra i ca 20 minuter och smaka av och red med lite maizena. 2 msk fransksenap
Blanda mixen med crème fraiche och vatten. Servera gärna med en fräsch sallad. ostoch lök. Skiva kasslern i tunna skivor, hacka äpplet och vårlöken smått
Servera med ris och en grönsallad. Vanligtvis brukar jag inte ha ruccolasallad på kasslern när jag lagar denna rätt men vi hade några sådana blad som snart skulle blivit gamla så de fick vara med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.