Fläskfilégratäng
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 pkt bacon
  • 1800 g fläskfilé
  • 12 msk smör
  • 11 st gul lök
  • 11 st röd paprika
  • 1250 g champinjoner
  • 12 dl crème fraîche
  • 12 dl vispgrädde
  • 14 st ägg
  • 11 st vitlöksklyfta
  • 1 salt och peppar
  • 11 tsk torkad oregano
  • 13 dl riven ost
  • 10.5 tsk chiliflakes
  • 1 hackad persilja
  • 1 pressad potatis
  • 1 sallad
  • 12 pkt bacon à 140 g 800 g fläskfilé 2 msk smör 1+1 1 st gul lök 1 st röd paprika 250 g champinjoner 2 dl crème fraîche 2 dl vispgrädde 4 st ägg 1 st vitlöksklyfta salt och peppar 1 tsk torkad oregano 3 dl riven ost 0.5 tsk chiliflakes hackad persilja Servera med: pressad potatis sallad Ugn: 225°Strimla baconet och stek det nästan knaprigt i en stekpanna i sitt eget fett. Låt rinna av på hushållspapper.
  • 1 Putsa och skiva köttet. Bryn köttet på hög värme på båda sidor så att de bara får färg och inte blir genomstekta i en stekpanna med 1 msk smör.
  • 1 Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skiva svampen. Stek lök, paprika och svamp tills all vätska kokat in i en stekpanna med 1 msk smör.
  • 1 Varva bacon, fläskfilé och svamp- och paprikafräset i en smord ugnsform.
  • 1 Vispa samman crème fraiche, grädde, ägg, pressad vitlök, salt, peppar och oregano, och häll i formen. Grädda i 30 minuter.
  • 1 Strö över ost och gratinera i 10 minuter.
  • 1 Vid servering: Strö över chiliflakes och persilja. Servera med pressad potatis och sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.