12 pkt
bacon à 140 g 800 g fläskfilé 2 msk smör 1+1 1 st gul lök 1 st röd paprika 250 g champinjoner 2 dl crème fraîche 2 dl vispgrädde 4 st ägg 1 st vitlöksklyfta salt och peppar 1 tsk torkad oregano 3 dl riven ost 0.5 tsk chiliflakes hackad persilja Servera med: pressad potatis sallad Ugn: 225°Strimla baconet och stek det nästan knaprigt i en stekpanna i sitt eget fett. Låt rinna av på hushållspapper.
1 Putsa
och skiva köttet. Bryn köttet på hög värme på båda sidor så att de bara får färg och inte blir genomstekta i en stekpanna med 1 msk smör.
1 Skala
och hacka löken. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skiva svampen. Stek lök, paprika och svamp tills all vätska kokat in i en stekpanna med 1 msk smör.
1 Varva
bacon, fläskfilé och svamp- och paprikafräset i en smord ugnsform.
1 Vispa
samman crème fraiche, grädde, ägg, pressad vitlök, salt, peppar och oregano, och häll i formen. Grädda i 30 minuter.
1 Strö
över ost och gratinera i 10 minuter.
1 Vid
servering: Strö över chiliflakes och persilja. Servera med pressad potatis och sallad.
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Här har ni ett recept på en riktigt god sås som ni kan göra till både kött och kyckling. Alltså såsen är så förbannat god att den med lätthet kan intas med sked
Skär filéerna i lite mindre bitar, krydda dem med chicken&steak och stek till fin färg. Vispa ihop Cantadou, crème fraiche, grädde och buljongtärningar och pepparmix, låt det koka ihop sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.