Klickar ut röran på tallrikarna och lägger på den stekta filén. Kycklingfilé, 2 stycken 200 g Philiadelphiaost (smak av gräslök) Soltorkade tomater, en halv burk ca 75 g Krossad vitlöksklyfta Hackad färsk timjan Rör ihop detta
På fredagskvällar har vi numera ett ganska pressat schema med tennis och jag som kommer hem sent. Fortfarande vill vi ha det mysigt på fredagarna så då får jag välja att göra enklare rätter
Finputsa en lagom stor oxfilè och gnid in den med nypressad färsk vitlök samt den halva citronenKrydda den med salt, svartpeppar, citronpeppar och persiljaBryn oxfilèn i en gjutjärnspannaTa upp oxfilènStek rikligt med färska, eller ca 2 burkar kantareller tillsammans med 1/2 paket baconSkiva 2 stora gula lökar och bryn dessa gyllenbrunaSkiva sedan 2 stora tomaterGör en bäddav löken, tomaterna och de stekta kantarellerna samt wookgrönsakerna och placera sedan filèn överst påbädden i stekpannanStek klart i ugnen till önskad temperaturGör eget potatismos och spritsa det runt oxfilèn när den nästan är färdigPlacera allt i ugnen på ganska hög värme tills moset får en gyllenbrun ton o topparnaServera Kockens utsökt goda kylda bearnèsås tillNjut
Lösningen på kruxet är att stoppa en hel del av fyllningen i dessa tacokryddade biffar. När det så äntligen blev lugn och ro i helgen, förkylningen mojnade och planeringen inför nästkommande vecka kom igång så kom jag på dessa smidiga biffar för familjens matlådor
blanda i osten och dillen sen låt den stå på eftervärme, krydda med malen svartpeppar. torsken och häll över vätskan över torsken sen lägg över den på en tallrik med
Kärna ur och ta av skalet påavocadorna. (Är du lat kan du köpa färdiga på burk. Men det påstås både bli lägre glykemiskt index och så blir det förstås godare att koka egna
Klockan är två på natten och jag är fortfarande vaken… Har testat att räkna får men till slut så bestämde jag mig för att det vara lika bra att gå upp för det blir nog ingen sömn inatt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.