Fläskfilé med svamp- och ädelostsås
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 salt
  • 1 smör
  • 1150 g champinjoner
  • 11 st schalottenlök
  • 11 dl vispgrädde
  • 11 dl crème fraîche
  • 12 dl vatten
  • 12 msk kalvfond
  • 11 msk redning
  • 175 g ädelost
  • 1 potatiskaka
  • 1600 g fläskfilé salt peppar smör eller margarin 150 g champinjoner 1 st schalottenlök 1 dl vispgrädde 1 dl crème fraîche 2 dl vatten 2 msk kalvfond 1 msk redning maizena 75 g ädelost Servera med: potatiskaka se receptPutsa köttet och skär det i skivor. Krydda med salt och pep-par. Stek köttet på båda sidorna i en stekpanna med 1 msk smör. Ta köttet upp ur stekpannan.
  • 1 Skiva svampen. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i stekpannan med resten av smöret.
  • 1 Späd med grädde, crème fraiche, vatten och fond och koka i 5 minuter. Red av och koka i upp.
  • 1 Smula i osten och låt den smälta i såsen. Smaka av med salt och peppar. Lägg i köttet och låt småkoka i ett par minuter. Servera med potatiskaka.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.