Igår tog min dotter studenten ochtill den lagade jag marineradfläskfilé. Putsa fläskfiléerna. Bryn dem i smör en panna, krydda med salt, peppar ochgrillkrydda
Bryn nu fläskfiléni smör runt om i den varma stekpannan. Perfekt till buffén ochpicknickmed smak av Italien av de soltorkade tomaterna ochbalsamvinäger från Modena
Salta, peppra och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Servera med sallad och bröd. Blanda olja, honung, citronskalochcitronsaft, rosmarin, skivadchilipeppar, oliver, finhackadvitlök, kapris, salt och peppar
Varmrätten var av buffétyp och dels så fanns det korv och hamburgare från Waitrose, men också hemmamarineradekycklingben, i en variant på denna marinad, ochmarineradfläskfilémedaljongermedcitron, timjan, rosmarinochlite honung
Stöt de torra kryddornai mortel och blanda sedan medapelsinskal, vitlök, lagerblad ocholivolja. Karin hade använt sig av fläskkarré men vi bytte ut den mot fläskfilé, vi serverade den medpotatis- och jordärtskocksgratäng
Här är recept på Helstekt fläskfilé fylld medsalami, parmesan, basilikaochitalienskakryddor. Vi åt fläskfilénmed smörstekta portabello och dragonmajonnäs
Honey Chipotle sauce (köps på IcaMaxivid oljor ochmarinader). Marinad. Tid ca 40 min / 2 pers. / Ugn ca 225 graderIngredienser. 400 gr fläskytterfilé / fläskfilé5 st potatisar2 salladlökar1/2 gul paprika1 näve timjan8coctailtomaterMarinad. 0,5 dl olivoljasalt o peppar2 vitlöksklyftorHoneyChipotle sauce (köps på IcaMaxivid oljor ochmarinader)0,5 dlSås. 2 dl gräddfil1,5 msk dijonsenapsalt o blandpeppar (svart, vit, rosé ochgrön)Skiva köttet i tunna strimlorBlandamarinaden. olivolja, chipotle saucen, pressade vitlöksklyftor, salt o pepparRör om köttet imarinaden så det blandas väl och låt vilai ca 30 minTvättapotatisennogaSkiva den i ca 3-4 mm tunna skivormed skalet påBörja stek på hög värme i stekpanna så ytorna får fin färgSe till att de inte bränns och att alla potatisytorna får fin färgSänk värmen tillmedelLåt det småsteka, men håll hela tiden koll på att det inte bränns vidistekpannanStrimlapaprikanifinastrimlorDelacoctailtomaterna på mittenHacka upp salladslökenBlanda gräddfilenmed senapen och smaka av med salt o pepparBryn köttet i en annan stekpanna så det får fin färgStäll ini ugnen i ca 10 minMixa alla grönsaker ochringlaolivolja över, blanda itimjanoch rör omLägg upp potatisen (känn efter att den är genom stekt först) på en tallrikHäll upp såsen iportionsskålarLägg upp salladmixenTa ut köttet från ugnen och lägg upp på tallrikenKLART. Kock à la MariaMii Bergman 400 gr fläskytterfilé. 5 st potatisar. 1/2 gul paprika. 1 näve timjan. 8 coctailtomater. 2 vitlöksklyftor
marineradfläskfilémed ugnsbakade morötter, paprikaoch lök samt rödvinssåsoch sallad. Idag står marineradfläskfilé, ugnsbakade morötter, paprika & lök samt rödvinssås & sallad på listan
Salta, peppra och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Servera med sallad och bröd. Blanda olja, honung, citronskalochcitronsaft, rosmarin, skivadchilipeppar, oliver, finhackadvitlök, kapris, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.