5 portioner 9pp/portion500g fläskfile150g mager riven ost 12%1pkt bacon5dl milda mat grädde 4%Sätt ugnen på 150graderSkär fläskfilén i bitar Stek till fin färg,Skär bacon i mindre bitar och stek på hög värme fort
Jag använder nästan alltid fläskytterfilé istället för fläskfilé för jag tycker det blir lite mer kött att jobba med än vad det är medfläskfilé som man oftast får ta bort halva ungefär
Här ville jag ha en riktigt krämig pasta med massor av sås och smak så det föll för fläskfilépanna som jag kryddade upp med lök, vitlök och massor av små, färska champinjoner
Tidigare har jag serverat med ris och couscous, men den här gången provade vi klyftpotatis till. 2 st fläskfilé på ca 500 g st. 6 port 2 st fläskfilé på ca 500 g st
Servera med valfri pasta, jag använde tagliatelle. Jag köpte en fin laxsida på affären häromdagen. Den delade jag i portionsbitar innan jag stoppade ner fisken i frysen
Ibland har jag kyckling, ibland fläskfilé, ibland kotletter och nu fick det bli fläskytterfilé. En sådan där perfekt bjudrätt när man ändå har så mycket annat att fixa med innan gästerna kommer
Fläskfilégratängmed rödvin, svamp och parmesan. Vad sägs om fläskfilé, grädde, rödvin och parmesan. Receptet kommer från Jennie Benjaminsson och Stina Patetsos kokbok "Buffé - Pajer, plock och smak av Medelhavet"
Det är en oerhört smarrig dubbelmarinerad fläskfilémed finfina tillbehör, perfekt att bjuda på när man vill ha maten förberedd i god tid och slippa stå vid spisen just innan det är dags att hugga in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.