1 Tillbehör:Skala
och skiva potatisen tunt. Fördela ut ett lager skivad potatis i en ugnsfast form. Salta, peppra och pudra över lite lökpulver. Fördela ut ett lager smulad fetaost. Fortsätt med ett lager potatis, kryddor, fetaost och avsluta med ett lager potatis överst. Slå över grädden och platta till allt ordentligt – se till att grädden inte går hela vägen upp, då bubblar det över i ugnen. Cirka två tredjedelar av höjden räcker. Grädda potatiskakan i 225°C på över- och undervärme eller 200°C i varmluftsugn i 40-50 minuter. Lägg över ett lager aluminiumfolie efter halva tiden så blir den inte bränd.Stek kantarellerna i torr stekpanna tills vätskan försvunnit. Ha sedan ner en klick smör och smaka av med salt och peppar. Ös över i en skål. Stek baconet och låt det svalna. Skär det sedan till strimlor. Strimla de soltorkade tomaterna. Rör ihop skånsk senap, olja, vatten och balsamvinäger med hackad rosmarin. Blanda med svamp, bacon och soltorkade tomater. Portionera ut över köttet vid servering.Ansa fläskfilén från bindväv. Hetta upp en stekpanna riktigt hett, gärna med baconfettet kvar – ha annars i en klick smör och ha ner fläskfilén hel. Stek den hastigt runt om så den får fin yta. Lyft över köttet i en ugnsfast form och pensla runt om med skånsk senap. Salta och peppra. Stick in en stektermometer i tjockaste delen av köttet och låt den stekas klart i 150°C på över- och undervärme i vanlig ugn eller på 125°C med varmluft tills köttet fått en innertemperatur om 62 grader. Svep in fläskfilén i aluminiumfolie och låt den vila 10 minuter innan du skivar upp köttet i cirka 1,5 cm tjocka skivor.Gnugga morötterna rena och skär dem till stavar. Koka i 3-5 minuter i saltat vatten. Servera med bearnaisesås och svartvinbärsgelé. Ringla gärna lite smör över morötterna.
Salta och peppra. Ca 600 g fläskfilé. 1Smör tillstekning. 1300 skogschampinjoner. 1Salt och peppar. 110-12 mellanstora potatis. 11/2 dl ströbrödPutsa köttet och stek hela filén gyllenbrun runt om i smör. 1Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén. 1Stek under tidenchampinjonernailite extra smör i samma panna, salta och peppra. 1Fyll snitteni köttet med gorgonzolan, tryck ihopöppningenoch surra ett steksnöre runt hela filén. 1Skala potatisenoch dela på mitten. 1Skär små, täta snitti varje halva utan att skära igenom. 1Pensla potatishalvornamed smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd. 1Baka potatiseniugnen, ca 30 minuter på 220 grader. 1Sätt på varmluftsugn, sänk värmen till 200 grader och sätt ner potatisen på nedersta falsen iugnen. 1Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammansmed de stekta champinjonernaoch ställ inmittiugnen på 200 grader i ca 15 min. 1Ta ut kött ochpotatissamtidigtoch servera varmt tillsammansmed en grön sallad
IngredienserPortioner. 6 Oxfilémed gorgonzolatäcke 1 1/2 kg oxfilé 1 tsk salt 2 krm peppar 1 msk smör eller margarin 300 g haricots verts 3 msk finhackad schalottenlök 2 msk balsamicovinäger ca 200 g gorgonzola Sås 150 g gorgonzola 3 dl grädde 1 msk konc kycklingfond Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
På medugnspapper på en plåt och sedan trycka ned så mycket mos det fick plats iringen. Moset liggerivilai ett dygn i kylen och skärs sedan upp iportionsbitarinnan de gräddas på iugnenigen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.