1600 g
fläskfilé 1 dl bbq-sås 2 tomater 100 g grillad paprika 0,5 chili 0,5 gul lök 200 g vitkål 0,5 vitlöksklyfta 1 dl yoghurt 1 avokado 1 dl kokta blandade bönor 1 salladslök 1 citron olivolja salt och pepparSätt ugnen på 230 grader. Putsa fläskfilén och gnid in den med hälften av BBQ-såsen, salta och peppra. Ställ in i ugnen i 5 min - ta ut och pensla på resten av såsen, ställ in i ugnen ytterligare 5 min. Sänk sedan till ugnsvärmen till 150 grader och stek köttet tills innertemperaturen är ca 70 grader. Skär ner tomaterna i grova bitar och lägg i en bunke. Finhacka paprikan och löken blanda med tomaten och smaka av med citron, olivolja och salt. Strimla vitkålen tunt, finhacka vitlöken och blanda med kålen och yoghurt. Smaka av med salt. Skär ner salladslöken och chili fint och avokadon i stora bitar, blanda med olivolja, citron, salt och bönorna.
4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ann är just nu högaktuell med sin nya bok Stora boken om barn och mat, skriven tillsammans med Kajsa Lamm, en bok som bör ges i present till alla nyblivna föräldrar
Jag dammade av kokboken med ”Smart Vardag med Amir & Viktväktarna” och fann detta recept. Servera med mycket grönt eller lägg till potatis eller annat gott till köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.