Flädersnaps
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 7 fina klasar med fläderblommor, färska eller torkade
  • 170 cl brännvin special eller vodka till essensen. Köp totalt 2 flaskor på 70 cl till färdig snaps.
  • 11 tsk socker (valfritt)Plocka fina fläderblommor. Rensa dem och klipp bort det mesta av stjälkarna. Kolla så det inte är några insekter med. I BURK: Lägg fläderblommorna i en glasburk på en liter eller liknande. Häll på ca 70 cl brännvin eller så att det täcker blommorna - tryck ner dem lite, lägg eventuellt på en liten skål eller glas som tyngd så att blommorna kommer under spriten och förslut med lock. I FLASKA: Ett alternativ är att fördela dem direkt i en 70 cl flaska - häll ut lite av spriten så att du får plats med flädern. Spriten sparar du att tillföra senare. Låt flädern stå och dra i spriten i tre dagar. Vänd runt då och då. Fläderessensen ska få en gul färg och stor doft samt smak av flädern. Ta upp eller sila bort fläderblommorna. Häll över på en flaska och förslut så har du en fläderessens att späda med sprit till önskad styrka. Innan servering så späder du fläderessensen med brännvin eller vodka till önskad styrka. Vidare kan du ta i lite socker för önskad sötma. Häll förslagsvis ihop 70 cl fläderessens med en extra flaska på 70 cl brännvin. Blanda, smaka av med socker och häll tillbaka på flaskorna samt förslut. Servera flädersnapsen väl kyld.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.