Ursprungsreceptet kommer från Läckberg & Hellbergs bok "Smaker från Fjällbacka", men i mitt sommarhem serverade mormor potatis på samma sätt - fast hon blandade i lite finklippt persilja oxå
-) Tror det var i avsnitt tre som de var i Fjällbacka (visst är det vackert här på Västkusten. Jag är ju verkligen en "sucker" för matlagningsprogram, ser nästan allihopa tror jag
Flaskan och recepten följde med till Grebbestad men när jag började syna recepten insåg jag att det hade varit enklare att göra detta hemma i ett kök med nödvändiga verktyg och butiker med lite större utbud
55g Grebbestad ansjovis + spad. 55g Grebbestad ansjovis + spad. Janssons frestelse är en klassisk julrätt och en potatisrätt som är fantastiskt smakrik och god
8-10st Medelstora potatisar av mjölig sort1,5st Gul lök135g Anjovisfilé inkl spad, (1st burk Grebbestad), ((gärna lite mer om du gillar är en stor anjovislover. )2dl Grädde2dl Standardmjölkca 0,5dl Ströbröd4msk Smör, osaltatSalt & vitpeppar från kvarnSåhär kan man göra
Ett exempel på det är "Smaker från Fjällbacka" av Camilla Läckberg och Christian Hellberg. - av Fröken Linda och hennes MosterLika mycket som vi älskar bra, vackra och inspirerande kokböcker som vi kan läsa från pärm till pärm, avskyr vi trista kokböcker, med tråkiga bilder och oinspirerad text
När fyraåriga Linnea försvinner från en gård utanför Fjällbacka väcks tragiska minnen till liv. Den ena av dem har efter det levt ett stilla liv i Fjällbacka
~Neta & Peppe~. 4 ansjovisfiléer (Grebbestad). 4 ansjovisfiléer (Grebbestad). Lördag 2 juli 2016. Viss mat kan verkligen det där med att locka fram semesterkänslan hos en bara genom att man äter den
Servera med spenaten, kokt potatis, dill & citron. Men när man är i Grebbestad i en stuga på kusten så får man inte äta kött och man måste gå till fiskaffären och köpa makrill
I går gick vi på upptäcktsfärd inne i Grebbestad och hittade då ett utsiktsberg. Jag tycker inte om kaffe, har aldrig gjort och kommer inte försöka att lära mig
~Neta & Peppe~. 5 ansjovisfiléer (Grebbestad). 5 ansjovisfiléer (Grebbestad). Fredag 23 december 2016. Känner ni att något saknas på ert julbord kan vi tipsa om en snabblagad och god röra att servera närhelst på dygnet man är hungrig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.