4 kycklingfiléer1 msk soja 1 mskThai sweetchilisås 1 tsk fisksåssalt & pepparmatolja att steka/woka iStrimla kycklingfiléerna och stek i olja i en stekpanna,gryta eller wok, salta och peppra
Superenkelt och snabbt att laga och gott att värma. Innan jag gick hem på mammaledighet brukade jag laga stor- kok på flera olika maträtter och lägg i frysen
Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”. Häll ner havregrynen och låt hela blandningen svalna till ca 35-37 grader
Skala och skiva löken tunt i halvmånar. Skär upp fläskfilén i bitar. Bryn köttet och löken i smöret. Häll på grädden och lägg i buljongtärningen, pepparn och sojan
Länkar till veckans inlägg kommer här. Som avslutning på denna fiskvecka får det bli det mest klickade fiskreceptet här på bloggen, 27 162 visningar på ett år drygt
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Rödspätta tillagad i ugn är riktigt enkelt och snabblagat. Att få en perfekt tillagad fisk behöver inte alls vara svårt bara man tänker på att fisk har kort tillagningstid och att tillagningen även fortsätter efter att fisken tagits bort från värmen
Receptet känns ganska lyxigt trots att det är enkelt, men man kan göra den ännu enklare (strunta i vin och byt hummerfond mot fiskbuljong) eller lyxigare (lite skaldjur i vore ju fantastiskt gott), den bär sig bra i både enkla och festliga sammanhang
Dra kastrullen åt sidan och tillsätt snabbt övriga ingredienser. Detta är ett av de enklaste kolarecepten jag stött på , det går helt enkelt inte att misslyckas med detta, så ni måste bara testa denna supergoá chokladkola som jag och min lilla gosetös A svängde ihop i eftermiddags
Att öra egen pajdeg är inte svårt men det är ännu enklare att använda färdig smördeg på rulle så har man ont om tid och vill ha middagen på bordet snabbt så rekommenderar jag att använda färdig färsk smördeg på rulle
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.