Med torskrygg i frysen, blev det fisksoppa till middag. Tillsätt därefter krossade tomater, vatten, buljongtärning och kryddor och koka tills att morötterna nästan är klara
Ikväll överraskades jag av Annas goda fisksoppa. Goda salta räkor kan man inte få förmycket av och i kombination med en krämig tomatiserad soppa med curry kompletterar de bra med sin sälta till torsken
4 400 g fryst torskfilé 6 potatisar 2 morötter 1 gul lök 2 tomater 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl crème fraiche salt och svartpeppar 1/2 citron 1 dl grovskuren dill 1 förp räkor i lake (à 170 g, avrunnen vikt) krutonger till servering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Med grädde, vitt vin, olika sorters fisk och grönsaker blev det till slut en riktigt njutbar soppa, som dotter och måg bjöds på till lördagslunch när de kom och hälsade på
Häll på tomtater och vatten och krydda med fond. Smaka av med salt och peppar. Servera direkt, med bröd. 1 burk mutti finkrossade tomater (400 g). 320 g (6 små) kalla kokta potatisar med skalet kvar
Igårg blev det en fisksoppa som var mycket god. Blev lite annorlunda mot om jag hade handlat ingredienserna, en av fördelarna med att ta det man har hemma
Stek i smör och krydda med b. Garnera med räkor och salt. ½ hackad gul lök½ skivad purjolök3 vitlöksklyftor1 msk vitt vin1 msk vatten½ buljongtärningsmör och olja till stekningsalt, peppar & vitpeppar3dl vatten400g krossade tomater1 msk tomatpuré1 pkt saffran1/2 dl vispgrädde2 msk crème fraiche1 msk citronsaft½ dl vitt vin½ tsk curry150-175 g laxfilé150-175 g torskfilé10-15 räkorGör så här. Låt puttra på medelvärme i ca 5 min. Förbered 3 dl vatten, krossade tomater och tomatpuré i en kastrull och sjud/koka upp lätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.