Fisksoppa med smak av kokosmjölk och curry
Milda.se
Milda.se

Fisksoppa med smak av kokosmjölk och curry

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citrongräs
  • strimlad
  • Ingefära
  • 1-2 cm
  • hackad
  • 1 msk tomat pure
  • 1-2 msk röd currypasta
  • 2 Knorr fiskbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 2 dl vitt matlagningsvin tex. Winborgs
  • 2½ dl Milda Mat & Visp 26 %
  • 2½ dl kokosmjölk
  • 1 schalottenlök
  • strimlad
  • 1 morot
  • strimlad
  • Ev vatten
  • 250 g gr lax
  • 250 g vit fisk som torsk/gös
  • ½ zucchini
  • ½ fänkål
  • strimlad
  • Milda flytande margarin
  • Matlagningsyoghurt

Beskrivning

    Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs dem i Milda flytande margarin i en gryta tillsammans med ingefära och citrongräs i 1 minut. Rör i tomatpuré och curry pasta.

    Slå över matlagningsvin och vatten, tillsätt fiskbuljongtärning, låt koka i 5–10 minuter. Sila av i en ny rymlig gryta.

    Slå över Milda mat & visp och kokosmjölken, tillsätt morot och schalottenlök och låt sjuda i ca 10 minuter. Späd ev med vatten.

    Skär fisken i mindre bitar (2*2cm), tärna zucchinin grovt och strimla fänkål och tillsätt dem till grytan. Låt sjuda i 3–5 min.

    Vid servering toppa gärna med lite matlagningsyoghurt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.