Fisksoppa med rostat parmesanbröd
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • gul lök, liten
  • 1 morot
  • 1 fänkål
  • 1 vitlök
  • 1 timjan
  • 1 vitpeppar
  • 1 fänkålsfrön, stötta
  • 1 torrt vitt vin
  • 1 smör
  • 1 olivolja
  • 1 tomatpuré
  • 1 misopasta
  • 1 vatten
  • 1 passerade tomater
  • 1 havregrädde
  • 1 sej
  • 1 räkor, skalade
  • 1 surdegsbröd
  • 1 vitlök, riven
  • 1 parmesan, riven
  • 1 persilja, hackad1. Finhacka lök, vitlök, fänkål och morot och stek det mjukt i smör och olivolja i en kastrull. 2. Häll på vin och låt det reducera ner till ½ dl. 3. Tillsätt vitpeppar, timjan, fänkål och tomatpuré och stek ytterligare 3 minuter. 4. Häll på miso, vatten, tomater och havregrädde och låt koka ihop, smaka av med salt.5. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör, vitlök, parmesan och persilja till ett kryddsmör och bred rejält av detta på brödet. 6. Skär bröden i stavar, rosta i ugnen ca 7-10 minuter tills de fått fin färg. 7. Tärna fisken i 3x3 cm stora bitar och lägg ner dem i soppan, sjud ca 2-3 min. Koka inte. 8. Precis innan servering vänder du ner räkorna, spara några för dekoration.9. Servera en tallrik soppa, toppa med räkor och finhackad persilja, och bjud det frasiga brödet till.TipsAnvänd lax, torsk eller annan fisk du har hemma i frysen. Låt den bara tina och följ sedan receptet som vanligt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.