Häromdagen gjorde jag den här fisksoppanmed röd curryochkokosmjölk. Nej, någon vidare vår har det inte kommit till Växjö än, även om solen lite blygsamt lös mellan träden i morse… Tills våren är här värmer jag mig med soppa, och det är ju rätt okej det också faktiskt
Gör gärna en stor laddning av denna och ta med i matlådan. Med ett poäng. Klicka ner currypasta, sambal oelek, soya, ingefära och saften från limen i smöret och fräs till en gosig smet
Häromkvällen blev det hemlagad Thaimat igen - åter kycklinggryta med röd curryochkokosmjölk. Receptet är väldigt likt mitt tidigare , men kokosmjölken är en light-variant och några grönsaker är utbytta Thaigryta med kyckling och röd curry 3-4 port 500 g Kycklingfilé 400 ml Santa Maria Coconut Milk Light 1 gul lök 50 g morötter 50 g Haricot verts 2-3 msk ICA Asia RedCurry Paste Tina kycklingfiléerna, skär dem i tunna skivor Skala löken och strimla den på längden Skär moroten i skivor eller gör som jag och stava den med Alligator Stek kycklingen Stek löken och morötterna, tillsätt haricot verts mot slutet av stekningen Blanda Kyckling och grönsaker i en stor stekpanna/gryta Häll över kokosmjölkenoch blanda i Curry paste efter smak Låt koka ihop Servera med ris 3-4 port
Servera grytan med ris och lite koriander. Smaka av med salt. Tillsätt kokosmjölkenoch värm. Rör ner lök, vitlök, ingefära och chili och fräs ytterligare ett par minuter
Häll upp i skålar och lägg i räkorna, garnera med färsk koriander. Servera med färsk baguette. Häll kokosmjölk, crème fraiche, buljongtärningarna, saffran, salt och ingefära i en kastrull
Nu när det redan är varmt så tycker jag om att äta den ljummen eller kall i tunnbröd. Hacka lök, vitlök och chili och fräs utan att de få färg tillsammans medcurryn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.