Ingredienser Portioner. 4 4 morötter 1 msk smör 2 msk vetemjöl 1 l vatten 1 hönsbuljongtärning 400 g kräftost (mjukost) 2 dl crème fraiche salt peppar Till servering 1 burk kräftstjärtar ev dill bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
4 400 g fryst torsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 500 g fast potatis 1 fänkål 2 msk olja 3 msk tomatpuré 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 1 dl lätt crème fraiche salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Soppa det älskar jag som ni kanske redan vet och här får ni tre goda och väldigt lättlagade soppor. De är helt vegetariska också om man bortser från toppingen på morotssoppan
Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar. Servera soppan tillsammans med en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd
Hetta upp en kastrull med smör och fräs alltsammans i några minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor (samt sambal oelek om du vill ha lite hetta)
Skala och hacka lök samt vitlök. Tillsätt broccolin och fräs någon minut. 1salt och vitpeppar. 1Fräs lök och vitlök i olivolja några minuter. 1Slå på vatten med buljongtärning, mjölk eller buljong. 1Mixa med stavmixer eller mosa broccolin lite med ex. 1Smaka av broccolisoppan med salt, vitpeppar, citronsaft eller vitvinsvinäger samt en nypa socker
4 500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 1 1/2 dl vitt vin 1/2 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde salt svartpeppar 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak Parmachips 4 skivor parmaskinka Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.