Fisksoppa med kokosmjölk och röd thaicurry
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Fisksoppa med kokosmjölk och röd thaicurry
  • 1 msk rapsolja eller liknande
  • 1 ½ msk röd currypasta
  • 1 - 2 tsk fint riven färsk ingefära
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor 2 normalstora morötter
  • 1 normalstor squash/zucchini, ca 400 - 450 g 5 - 6 normalstora potatisar av fast sort
  • 8 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar 3 - 4 kaffir limeblad (brukar finnas vid andra asiatiska varor i de flesta större matbutiker)
  • 400 ml (1 burk) kokosmjölk
  • 400 g skinn och benfri laxfilé skuren i tärningar
  • 2 tsk fisksås
  • Salt efter smak
  • Ev. lite thaibasilika eller färsk koriander

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.