Ugn 225 grader. Skölj fiskfiléerna, lägg dom omlott i en ugnssäker form. Salta och peppra. Blanda crème fraiche och grädden med de övriga ingredienserna, häll det över fisken och strö på riven ost
Blanda kokosmjölk och curry i en stor gryta. Låt sjuda sakta i 5 minuter, tillsätt fiskbuljong, fisksås, socker, citrongräs(varje stjälk i tre bitar),gurkmeja, kaffirlimeblad och rör ihop
Placera filéerna i en ugnssäker form. Riv över limeskal och pressa ner halva fruktens saft. Häll över vinet, krydda och låt stå och dra till sig i en halvtimme
För 5 personerDu behöver. 2 paket torsk (eller annan liknande fisk)margarinsaltströbröd2 dl mjölkpotatis, kokt i saltat vatten med dillpepparrot på bordet för kryddningsallad gjord av isbergssallad, gurka, morot och persiljaGör så här
Frisk citron- och limegravad fisk till förrätt. 12 små cocktailglas ca. Marinering 4 - 5 timmar. Färsk fisk fryses först några dygn för “säkerhets skull”
Jag erkänner, både recept och bild är lånade. Men syftet är gott. När vi lyckas lägga vantarna på plattfisk är det ALLTID denna rätt vi lagar i första hand
Jag äter inte fisk jätteofta även om man som liten alltid fick höra att ”ät fisk så blir du smart” och på senare tid har det väl mer varit ”ät fisk för att få i dig omega 3”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.