När jag slutade jobbet så kom jag på mig själv med att sakna EN maträtt därifrån. I det här receptet har jag använt färdig risgrynsgröt, men om man har tid och lust att koka egen risgrynsgröt så blir resultatet givetvis ännu bättre
Dagens mattips blir en smakrik fiskpudding, perfekt att ta till om du har fiskrester i kylen. Använder du rökt fisk så hoppa över kaviaren, den är med för att sätta lite sting om man använder kokt eller stekt fisk
Servera med kokt potatis och ärter och rårivna morötter. Risgrynsgröt. Vattna ur fisken i rikligt med vatten i ca 24 timmar. Koka risgrynen i vatten och salt i 15 minuter. 1,3-1,5 kg färdigkokt risgrynsgröt
( koka risgrynsgröt enligt förpackningen, jag fuskade med en färdig grötkorv). Börja med att koka torsken i vatten, salt, kryddpeppar, lagerblad, lök och morot
( koka risgrynsgröt enligt förpackningen, jag fuskade med en färdig grötkorv). Börja med att koka torsken i vatten, salt, kryddpeppar, lagerblad, lök och morot
Späd i omgångar med mjölken till en tjock sås, rör ned grädden. Under tiden såsen tjocknar mixa fisken och crabsticks/räkor i matberedare eller med stavmixer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.