Späd med grädde i omgångar. Blanda i ordning såsen och servera med kokt potatis. Täck formen med bakplåtspapper och grädda i 15-17 min på medeleffekt i micron
Spritsa en klick löjromscrème och garnera med citronmeliss. Lägg krabbkött, kräftstjärtar och äggvitor i matberedarens skål med kniven monterad och kör till en jämn smet
Vi har viltveckor här på gästgivaregården och det innebär att min norrbottniska ådra får förgylla köket några veckor - här bjuds det på renskav gjord på rökt renfilé, hjortinnerfilé med skogsvampsås, kalvreninnanlår med en härlig pepprig sky och ugnsbakad potatis i buljong, rencarpaccio, löjromscreme, lingonmousse, chokladtårta med hjortron, rapphöns i portvin och älgfärswallenbergare
Bland annat kalvsylta, helstekta revbensspjäll, fiskpaté, goda såser och gröna tillbehör. Här har jag istället använt sötma från rivet äpple som harmonierar fint med den salta smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.