Fiskpaket med primörer, citron och smörsås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g hälleflundra (4 portionsbitar)
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 1 socker
  • 18 delikatesspotatisar
  • 12 morötter
  • 11 fänkål
  • 14 gröna sparrisar
  • 11 knippe salladslök
  • 11 kruka dill
  • 11 kruka gräslök
  • 1120 g smör
  • 15 dl fiskfond (hemgjord eller utspädd)
  • 11 schalottenlök
  • 11 citron
  • 14 ark bakplåtspapper
  • 1600 g hälleflundra (4 portionsbitar) salt peppar socker 8 delikatesspotatisar 2 morötter 1 fänkål 4 gröna sparrisar 1 knippe salladslök 1 kruka dill 1 kruka gräslök 120 g smör 5 dl fiskfond (hemgjord eller utspädd) 1 schalottenlök 1 citron 4 ark bakplåtspapperKrydda den skinnfria fisken med en nypa salt, peppar och socker. Koka potatis, morot, fänkål och sparris tills dess att de nästan är mjuka.Skär ner i lika stora bitar eller koka i omgångar så inget blir över- eller underkokt. Hacka schalottenlöken. Koka ner fiskfonden med en knippe dill och hackad schalottenlök tills dess att 1/5 återstår. Skala citronen med potatisskalare till långa remsor. Klipp bakplåtspappret till stora cirklar. Dela smöret i åtta delar. Centrera och montera fiskpaketet på bakplåtspappret börja med med smör, därefter: fisken, citronskal, salladslök, de kokande grönsakerna, dill, gräslök och avslutningsvis smör och lite citronjuice. Vik ihop paketet så att det sluter tätt. Tänk en calzone pizza. Stek paketet på hög värme i en stekpanna med lite olivolja i ca 1 minut. Ställ sedan in stekpannan (eller på en varm plåt) med paketet i ugnen i 8 minuter i ugnen på 200 grader. Håll fiskfonden precis kokande med enstaka bubblor. Montera i vätskan från paketen i fonden. Såsen skall tjockan. Gör den inte det så vispa försiktigt i rumstempererat smör och smaka av med hackad dill.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.