Fläskfilégryta med soltorkade tomaterochpurjo. Servera med ris eller klyftisar. Tänker ibland att våra barn blir sjukt matbortskämda, det är fläskfilé här och kycklingfilé där
Samtidigt passade jag på att göra mig av med lite andra julrester också, purjo som blivit kvar efter sillinläggning, en bit Brie efter julens ostbricka, några ganska ensamma ugnsbakade körsbärstomateroch den sista klicken senap i sin burk
Skölj och hacka tomaterna. Blanda ihop creme fraiche med riven parmesanost och finhackad dill. Värm sugarsnapsen lite snabbt i en kastrull med vatten så att den blir varm men behåller sin krisp
Skär två morötter i små bitar samma med en bit purjo. Ge morotsbitartna ett uppkok tillsammans med en grönsaksbuljontärning och låt stå på eftervärme under tiden du fixar resten
4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Tomater, lök och vitlök blandades med spenat och jag använde Kabanoss och slantade i några Korvish svartpeppar men det går bra med vilken korv som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.