Det snöar i Skåne och jag är inte alls begeistrad utan vill bara att våren ska anlända. Det verkar som om eländet ska ligga kvar ett par dagar så jag får bita ihop och se glad ut i alla fall
När jag var barn blev jag bjuden på fisklåda (med ris) hos min klasskompis Emma och jag vet att jag tyckte att det var så gott att jag bad om att få med mig receptet hem
Fisklåda med räkor och dill. Hej söndag – vart tog du vägen någonstans. Idag har det blivit gjort en massa ärenden och när vi kom hem så ställde vi oss och gjorde en massa matlådor inför kommande vecka
Fisklåda med räkor och dill. Jag, som är statistiknörd, tycker det är vansinnigt kul att gå igenom min bloggstatistik och se vilka inlägg som lockat flest besökare
Igår svängde jag ihop en fisklåda och det var så gott. Det har varit en kort arbetsvecka – som har gått i en rasande fart – och nästa vecka blir också kort
Årstiderna mobbar mig. Hela hösten har de bara skickat fisklådor med sejfilé och igår väntade jag ivrigt på min utlovade KOLJA (tänk fish ´n chips på pinfärsk kolja
Något som däremot blev VÄLDIGT gott var min fisklåda. Ibland kan man tro att all mat som lagas a la LCHF är så himlans gott, särskilt när man läser receptsidorna men näää, det håller jag inte med om
Hacka lök, lägg lök och fisk i en smord ugnsform. Krydda med salt och peppar. Slå tomaterna ovanpå. Blanda mjölk, grädde och klippt dill, häll det över
Skala och skär potatisen och morötterna i tunna skivor. Koka dem i vatten med salt tills de mjuknat. Stek fiskblocket och tillsätt alla kryddor i pannan utom svartpeppar
Lägg fiskfiléerna i en smord, eldfast form och strö över litet salt. Droppa citronsaft över fisken och täck den med skivad, smörfräst lök och tomatskivor
Skala och skiva potatisen, skär tomaterna i skivot, skär löken i skivor. Smöra en eldfast form och ställ ett lager skivad potatis mot formsidan, fyll på med ett lager skivad tomat och skivad lök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.