4 600 g torskfilé 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 msk smör 140 g bacon 200 g champinjoner 1 msk smör 1 skalad strimlad rödlök 1/2 msk balsamvinäger salt och peppar 1/2 dl bladpersilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 800 g rödspätta Potatis 900 g fast potatis 1/2 purjolök Gräslökstzatziki 1/2 gurka 1 vitlöksklyfta 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 2 dl matyoghurt salt och peppar Rödspätta 1/2 dl vetemjöl 3 msk smör eller margarin Till servering 1 citron 65 g machésallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skär den andra citronen i skivor och klyfta lökarna och lägg ner lök och citronskivor i formen tillsammans med de gröna bönorna, blomkålsbuketternaoch vitlöksklyftorna
Lägg blomkålen i en ugnsfast stekpanna eller ugnsform, blanda med oljan och salta och peppra. Till Blomkålen gjorde jag en enkel gremolata och lax, en perfekt måltid, som du har klar på mindre än en halvtimme
Olja in laxen med olivolja och krydda med. Grovhacka gul lök med innersta skalet kvar. Citronsås. Hetta upp rapsolja och smält smör i en stek- eller traktörpanna och fräs gul lök och vitlök på svag värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.