Fiskgryta med torsk och grön curry
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g fryst torskfilé
  • 11 gul lök, strimlad
  • 12 msk grön currypasta
  • 12 klyftor vitlök, skivade
  • 11 citrongräs, krossat
  • 150 g färsk ingefära, skalad och skivad
  • 11 grön chilifrukt, skivad
  • 1400 g kokosmjölk
  • 11 dl grädde
  • 11 lime, saften
  • 11 dl thaibasilika, plockade blad
  • 11,5 msk fisksås
  • 1100 g sticklök/vårlök
  • 1100 g sockerärtor
  • 1 Torsk i grön curry600 g fryst torskfilé 1 gul lök, strimlad 2 msk grön currypasta 2 klyftor vitlök, skivade 1 citrongräs, krossat 50 g färsk ingefära, skalad och skivad 1 grön chilifrukt, skivad 400 g kokosmjölk 1 dl grädde 1 lime, saften 1 dl thaibasilika, plockade blad 1,5 msk fisksås 100 g sticklök/vårlök 100 g sockerärtorTorsk i grön curry
  • Koka ris om du vill servera det till torsken. Tina fryst torskfilé.
  • Svetta den gröna currypastan i en het panna och tillsätt sedan den strimlade gula löken. Skiva skalad ingefära grovt och låt den svettas med i stekpannan. Hacka vitlöke och grön chili, behåll kärnorna om du gillar stark mat. Tillsätt till stekpanna och låt den fräsa med.
  • Krossa citrongräset och skär ner i stora tydliga bitar och tillsätt till stekpannan, citrongräset och ingefäran kan plockas ut vid serveringen. Tillsätt grädde och kokosmjölk och låt koka upp.
  • Riv limeskal, pressa ur saften samt tillsätt fisksås och låt bubbla med.
  • Skär torsk i tärningar och lägg ner i pannan. Strimla sockerärtor, vårlöken och thaibasilikan, vänd ner i såsen.
  • När fisken är genomkokt (vilket bara tar några minuter) är rätten redo att serveras.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.