Fiskgryta med tomatsås
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Fiskgryta med tomater och kapris 2 port 400 g torsk
  • 25 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, fint rivna
  • 10 sardeller 1 msk kapris
  • 1 burk hela körsbärstomater
  • 1 dl vitt vin (matlagningsvin går utmärkt)
  • 1 dl vatten (skölj ur tomatburken med vattnet)
  • 1-2 tsk socker eller honung
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:Svarta oliver
  • Fräs vitlök, sardeller och kapris i smör och olja på medelvärme till sardellerna har smält.
  • Tillsätt tomater, vin och vatten och låt det koka upp, sjud ca 10 minuter Smaka av tomatsåsen med socker/honung, peppar och eventuellt salt.
  • Lägg i fisken, sänk värmen och lägg på ett lock, låt fisken bli genomkokt (52 grader).
  • Servera med valfria tillbehör, svarta oliver är inte dumt att ha till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.