Fiskgryta med skrei och kräftstjärtar – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g norsk skreifilé
  • 15 potatisar
  • 11 gul lök
  • 12 vitlöksklyftor
  • 12 msk smör
  • 14 morötter
  • 13 palsternackor
  • 11 fänkål
  • 11 l vatten
  • 12 tärningar fiskbuljong
  • 11 dl vitt vin, torrt
  • 13 dl grädde
  • 11 pkt saffran
  • 1400 g kräftstjärtar (gärna från norska havskräftor)
  • 11 kruka timjan, färsk
  • 1 salt och pepparDela och koka potatisen för sig i lätt saltat vatten.
  • 1 Dela och skär löken i fina skivor och finhacka vitlöken.
  • 1 Fräs lök och vitlök i smöret direkt i en stor gryta utan att det tar färg.
  • 1 Skär övriga rotfrukter i lagom stora bitar och blanda ner i grytan med löken. Tillsätt vatten och smula ner buljongen.
  • 1 Lägg i några kvistar timjan och låt allt koka tillsammans i ca 15 min.
  • 1 Häll i grädde och vin pudra över saffran, blanda runt och lägg i kräftstjärtar och fisken.
  • 1 Smaka av med lite salt och låt allt sjuda tillsammans några minuter.
  • 1 Servera soppan med några fina timjankvistar på toppen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.