GUL FISKGRYTAMEDLAX, TORSKOCH RÄKOR. En jättegod och smakrik fiskgryta fick bli helgens middag. Grytan blir matig och mättande medlax, torskoch räkor och passar perfekt att bjuda vännerna på
Idag gjorde jag en god fiskgryta, jag har varit sugen på det i flera dagar och igår så lagade de fisksoppa på Sveriges mästerkock och jag blev lite inspirerad, och om ännu mer sugen
Ikväll blir det fiskgrytamed aioli här hemma. Servera gärna med aioli, bröd och ett gott vitt vin. Smaka av med salt, svartpeppar, citron- resp apelsinsaft
En smakrik gryta medtorskoch räkor som serveras med ris och en aioli och gärna lite bröd till. Till efterrätt gjorde mamma en god glutenfri rulltårta (drömrulltårta på potatismjöl och vanilj istället för kakao) som hon fyllde med äppelkompott och kanel och serverade med grädde
Vispa ihop fonden med crème fraiche, vispgrädde och vitt vin och låt det hela koka upp. Lägg upp grytan i djupa tallrikar som fodrats med en näve bladspenat
Serveras till fiskgrytan eller som plock till fördrinken. Låt allt puttra lugnt på spisen tills potatisen börjar bli mjuk, smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.