GUL FISKGRYTAMED LAX, TORSKOCH RÄKOR. En jättegod och smakrik fiskgryta fick bli helgens middag. Grytan blir matig och mättande med lax, torskoch räkor och passar perfekt att bjuda vännerna på
en solig currygryta medtorsk. Tea och jag har spenderat dagen i soffan där vi tagit gemensamma tupplurar, pratat med gosedjuren och kollat på den danska serien Rita på Netflix
Späd med silad buljong och gräddmjölk. Här hemma jublar inte folk när jag lagar fisk, men denna fisk tog slut snabbt och utan att tänka på det så tog dom flera gånger
Jag serverade med pressad potatis och gröna ärtor. Skala och hacka dom och ställ dom åt sidan. Koka upp 5 dl vatten och en fiskbuljong. Lägg i torsk i mindre bitar och låt koka under lock i ca 3-5 minuter på svag värme. Vispa ihop 1,5 msk vetemjöl med 3 dl mjölk och låt koka i 3 minuter. Ha i 2 msk hackad persilja och ta upp fisken ur vattnet och vänd ner i såsen eller om ni hellre vill ha den brevid. 2 msk hackad persilja och
Avsluta med att strö över finhackad dilloch gräslök. Om du vill skalar du dem, men det fungerar bra med skal om skalet är fint och potatisarna är ekologiskt odlade
Lägg upp gnocchi/squash och fisk på tallriken, ringla citronsås över och toppa meddillvippor. Smaka av med salt och svartpeppar, tänk dock på att buljongtärningen ger mycket sälta
Servera torskenmed kokt potatis, skirat smör, citronklyfta samt riven pepparrot och ev. lägg torskenmed lite skirat smör i botten i en ugnsfast panna och strö över lite salt samt peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.