Fiskgryta med lax och räkor
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 2 1 röster

Ingredienser

  • 300 g laxfilé
  • 1300 g kolja- eller sejfilé
  • 1500 g frysta räkor med skal, cirka 200 g skalade
  • 11 purjolök
  • 11 fänkål
  • 11 msk rapsolja
  • 11 burk cocktailtomater
  • 11 msk kycklingfond
  • 1 salt
  • 1 vitpeppar
  • 11 dl majonnäs eller hälften crème fraiche
  • 11 vitlöksklyfta
  • 1 salt och peppar
  • 1 fänkålsdill
  • 1 skivad purjolök
  • 1 kokt potatisTina fisk och räkor enligt anvisningar på förpackningarna. Dela fisken i stora bitar.
  • 1 Snitta och skölj purjolöken och skär den i ½ centimeter breda skivor. Skär loss fänkålsdillen från fänkålen och spara till garnering. Dela och skär fänkålen i smala skivor. Fräs purjolök och fänkål i en låg, vid gryta med smör och rapsolja tills de mjuknar.
  • 1 Tillsätt cocktailtomaterna med spad och kycklingfond. Låt koka i 5 minuter. Lägg ner fisken och sjud under lock på svag värme i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
  • 1 Aioli: Blanda majonnäs med skalad och riven vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Garnera med räkor och fänkålsdill. Servera med kokt potatis och aioli.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.