Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g sejfilé 500 g potatis 70 g babyspenat ½ gula lökar 1 dl Kvibille® cheddar riven 1 morot, ca 75 g 2 msk Arla® Smör-&rapsolja 2½ dl Arla Köket® vispgrädde 1 tsk salt ½ krm peppar ½ dl bladpersilja ½ citroner
-. -. D. e. t. a. ä. r. n. f. i. s. k. m. d. b. å. g. ö. ,. p. j. o. c. h. R. M. v. l. y. u. I. 1. 7. %. P. 9. /. O. T. 4. F. 6. 0. (. ). 5. 2. 3. S. G. K. L. B. d l
Jag brukar äta detta med ärtor, broccoli eller en sallad. 3 bitar Torskrygg ( Man kan använda torskfilé också, men jag köper torsrygg med 3 bitar i från findus i ). Ugnen skall vara på ca 200°, ställ in gratängerna i ugnen 30-40 min. 3 bitar Torskrygg ( Man kan använda torskfilé också, men jag köper torsrygg med 3 bitar i från findus i )
Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och pressa i en vitlöksklyfta. Koka dem mjuka i saltat vatten i ca 15-20 minuter. Klicka sedan ut moset utmed kanten av en ugnsfast form (om ca 1-1,5 liter). Fräs spenatenmed salt och peppar tills vätskan reducerats (ca 5-8 minuter). Tag ut formen efter ca 30 minuter och dekorera med cocktailtomater. Ställ in i ytterligare 20-30 minuter. 140 g färsk bladspenat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.