600 g
spättafilé 4 portioner potatismos 1 st äggula riven ost
Sås: 1,5 msk margarin 2 msk vetemjöl 2 dl kaffegrädde fiskspadet 1 st äggula 300 g räkor, med skal dill, hackad pressad citron salt och peppar Ugn: 225-250°
Som ni vet inledde jag och barnen denna veckan med en sjukdag i hemmets lugna vrå. Dottern är fortfarande febrig och snorig till tusen, men humöret är på topp vilket innebär att det bör gå på rätt håll för henne med nu
Ingredienser Portioner. 2 450 g amandinepotatis Ansjoviskräm 55 g ansjovis 1/2 ask färsk gräslök 1 dl crème fraiche peppar Torsk 250 g rimmad torskfilé 1 msk smör Grönsaker 1/2 förp babyplommontomater 1/2 påse machesallad Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
I fiskgratängen simmar det spätta i en vitvinssås med extra mycket dill, det gamla ordspråket "man kan aldrig överdosera dill" gäller som bekant fortfarande
Tisdag = fiskdag, då passar en klassisk fiskgratäng bra. Smaka av med salt, peppar och muskot. Rulla ihop spättafiléerna och lägg dem i en smord ugnsform
Fiskgratängmed räkor och dill. Idag blev det en krämig fiskgratäng till middag, det är inte ofta jag gör just fiskgratäng så denna blev ett litet improvisationsexperiment
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.