I fiskgratängen simmar det spätta i en vitvinssås med extra mycket dill, det gamla ordspråket "man kan aldrig överdosera dill" gäller som bekant fortfarande
Tisdag = fiskdag, då passar en klassisk fiskgratäng bra. Smaka av med salt, peppar och muskot. Rulla ihop spättafiléerna och lägg dem i en smord ugnsform
Späd med grädde och fiskspad från formen. Smaka av med kryddor. Blanda moset med äggula och riven ost. Lägg fisken i en lättsmord ugnsform, salta lite, täck med folie och sätt mitt i ugnen cirka 10 minuter. 600 g spättafilé. 300 g räkor, med skal. 600 g spättafilé 4 portioner potatismos 1 st äggula riven ost. 1,5 msk margarin 2 msk vetemjöl 2 dl kaffegrädde fiskspadet 1 st äggula 300 g räkor, med skal dill, hackad pressad citron salt och peppar Ugn
Fiskgratängmed räkor och dill. Idag blev det en krämig fiskgratäng till middag, det är inte ofta jag gör just fiskgratäng så denna blev ett litet improvisationsexperiment
Häll av kräftstjärtarna och häll över fisken tillsammans med ägghacket. Igår gjorde jag en fiskgratäng eller receptet säger fiskpudding men det tycker jag inte låter så gott
4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Stöt potatisen till ett mos och blanda det med grädde och ägg. Smaka av med salt och peppar. Fräs lök och svamp tills det är mjukt i en kastrull med smör
Krydda med salt och citronpeppar. Blanda crème fraichen med matgrädden och purjon. Om man inte blandar purjon med crème fraichen så blir den rosafärgad men är dock ätbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.