1 salt
och nymalen vitpepparSkala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av i durkslag och pressa potatisen genom en potatispress. Värm mjölk och smör och blanda med moset. Rör i äggulorna. Salta och peppra. Lägg potatisen i en sprits med tyll. Fräs löken i lite smör så att den blir glansig. Häll i vinet och låt puttra en liten stund. Smula i buljong och häll i vattnet. Låt koka ytterligare en stund. Tillsätt grädden och koka ca 10 minuter. Blanda 1 msk smör och mjöl och red såsen. Låt puttra i några minuter. Tillsätt dill, räkor och smaka av med lite citron samt salt och peppar. Sätt ugnen på 225°. Koka fisken i vatten och salt i en vid kastrull ca 3 minuter. Ta upp med hålslev och lägg i en smord ugnsfast form. Spritsa potatistoppar runtom fisken. Häll över såsen. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.
4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
I onsdags inledde vi vårt påskfirande med en extra god fiskgratäng till middag och vi när frestade med en middagsbild på vårt Instagram, var det genast några av våra följare som efterfrågade receptet
Rör samman crème fraiche och sweet chilisås, smaka av så du blir nöjd med hettan. Vi serverade wookade grönsaker med sesamfrön till vår gratäng, vad du väljer att ha till får du själv avgöra - så snälla är vi
Gratinerad Rödspätta Jag köpte några spättafiléer med mig när jag åkte för att hälsa på Mamma. Koka upp vin, vatten och buljongtärning i en annan kastrull och häll över fisken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.