Fiskgratäng med potatistoppar och räksås
Norrmejerier.se
Norrmejerier.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 12½ dl Norrmejerier Mjölk
  • 12 msk smör
  • 13 äggulor
  • 1 salt och nymald vitpeppar
  • 11 finhackad schalottenlök
  • 12 dl torrt vitt vin
  • 11 tärning fiskbuljong
  • 14 dl vatten
  • 12 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 11 msk smör
  • 11 msk mjöl
  • 14 msk finhackad dill
  • 12 dl grovt hackade räkor
  • 1 ca ½ msk citronsaft
  • 1600 g torsk- eller sejfilé
  • 1 smör till stekning
  • 1 salt och nymalen vitpepparSkala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av i durkslag och pressa potatisen genom en potatispress. Värm mjölk och smör och blanda med moset. Rör i äggulorna. Salta och peppra. Lägg potatisen i en sprits med tyll. Fräs löken i lite smör så att den blir glansig. Häll i vinet och låt puttra en liten stund. Smula i buljong och häll i vattnet. Låt koka ytterligare en stund. Tillsätt grädden och koka ca 10 minuter. Blanda 1 msk smör och mjöl och red såsen. Låt puttra i några minuter. Tillsätt dill, räkor och smaka av med lite citron samt salt och peppar. Sätt ugnen på 225°. Koka fisken i vatten och salt i en vid kastrull ca 3 minuter. Ta upp med hålslev och lägg i en smord ugnsfast form. Spritsa potatistoppar runtom fisken. Häll över såsen. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.