Fiskgratäng med fetaost
Ica kuriren
Ica kuriren
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g rödspättafilé
  • 11 tsk salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 12 st tomater
  • 1150 g fetaost
  • 12.5 dl matlagningsgrädde
  • 11.5 dl mjölk
  • 12 msk vetemjöl
  • 1 dill
  • 1 kokt potatis
  • 1 grönsallad
  • 1600 g rödspättafilé eller sejfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 st tomater 150 g fetaost 2.5 dl matlagningsgrädde 1.5 dl mjölk 2 msk vetemjöl dill hackad kokt potatis grönsalladSätt ugnen på 225 grader. Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra.
  • 1 Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå fisken.
  • 1 Smula över fetaosten. Vispa ihop grädde, mjölk och mjöl i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och sjud i cirka 5 minuter.
  • 1 Blanda i dill och smaka av med lite salt. Häll såsen över fisken.
  • 1 Ställ in formen i ugnen i cirka 15 minuter tills fisken är färdig och gratängen fått fin färg.
  • 1 Servera fiskgratängen med kokt potatis och en grönsallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.