1600 g
rödspättafilé eller sejfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 st tomater 150 g fetaost 2.5 dl matlagningsgrädde 1.5 dl mjölk 2 msk vetemjöl dill hackad kokt potatis grönsalladSätt ugnen på 225 grader. Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra.
1 Skiva
tomaterna och lägg dem ovanpå fisken.
1 Smula
över fetaosten. Vispa ihop grädde, mjölk och mjöl i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och sjud i cirka 5 minuter.
1 Blanda
i dill och smaka av med lite salt. Häll såsen över fisken.
1 Ställ
in formen i ugnen i cirka 15 minuter tills fisken är färdig och gratängen fått fin färg.
1 Servera
fiskgratängen med kokt potatis och en grönsallad.
Blanda grädden med dill och vitlök och häll över fisken. Smaka av med salt och peppar. 2 Fördela purjolök, broccoli och smulad fetaost i formen. 1 Skär tomaterna i mindre bitar och vänd runt med lök och olja. 150 g fetaost
FISKGRATÄNGMED KETCHUP & FETAOST. (jag gjorde stort recept då jag ofta tycker att det är snålt med fisk i många fiskrätter och har inte exakta mått då jag höftar, men på ett ungefär
Servera fiskgratängenmed grönsaksröran och det smälta smöret. Denna variant på fiskgratäng utan gräddig sås blev faktiskt riktigt bra redan vid första försöket
Häll av kräftstjärtarna och häll över fisken tillsammans med ägghacket. Igår gjorde jag en fiskgratäng eller receptet säger fiskpudding men det tycker jag inte låter så gott
Häll tillbaka och mosa blomkålen tillsammans medfetaost, ägg,salt o peppar. Skala räkorna och lägg skalen och huvudet i en kastrull, med rikligt med smör
4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Stöt potatisen till ett mos och blanda det med grädde och ägg. Smaka av med salt och peppar. Fräs lök och svamp tills det är mjukt i en kastrull med smör
Krydda med salt och citronpeppar. Blanda crème fraichen med matgrädden och purjon. Om man inte blandar purjon med crème fraichen så blir den rosafärgad men är dock ätbar
I onsdags inledde vi vårt påskfirande med en extra god fiskgratäng till middag och vi när frestade med en middagsbild på vårt Instagram, var det genast några av våra följare som efterfrågade receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.