Blomkålsmos för fiskgratäng. Smaka av med salt och peppar. generöst med hackad dill, färsk eller fryst. Blanda smetana, buljong, broccoli, purjo, dill och citronsaft i en kastrull och småkoka en stund
Tillsätt broccoli, vitlök och senap. rensa och dela svampen i mindre bitar. Salta och peppra. Vänd ner pastan i stekpannan, strö över timjan och servera
300 g ostronskivling 300 g champinjoner (eller shiitake) 125 g salladslök 3 msk vita sesamfrön 250 g broccoli 1 msk sesamolja 4 port ris (klibbigt) rapsolja, till stekning salt
Medans pajen är i ugnen skär baconen i bitar och knaperstek det utan smör. Skär paprikan, broccolin, purjolöken ochsvampen i bitar och stek dem lätt (krydda), lägg sedan ut i pajskalet
Lade upp det som ni kan se på bilden med skivor av köttet på toppen ochsvampen allra högst upp. Maken har vid några tillfällen köpt med sig oxfilé hem från Sydafrika och vi hade en liten svansbit
koka broccolin i lättsaltat vatten och spola den sedan direkt med kallt vatten. vispa ihop äggen med mjölk och resten av osten, krydda med salt och peppar
4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Häll över äggstanningen och toppa med lite riven ost. Ett äggEn msk olivoljaEn dl kokosmjöl1 1/2 dl mandelmjöl1 dl solrosfrön1halv msk fiberhuskSaltMixa mjöl, fröer och fiberhusk, blanda ihop med ägg, olja och salt. Tryck ut i en pajform storlek mindre ( inte den största) och förgrädda i 200 grader längst ner i ugnen i 15 min. 2st stekta och hackade kycklingfiléerEtt broccoli huvud hackatEn finger purjolök hackat70 gram ädelost 3 ägg2dl mjölkSalt och pepparRiven ostTa ur formen ur ugnen och varva kyckling, broccolioch purjolök, smula över ädelosten
I onsdags inledde vi vårt påskfirande med en extra god fiskgratäng till middag och vi när frestade med en middagsbild på vårt Instagram, var det genast några av våra följare som efterfrågade receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.