4 Fiskgratäng 600 g koljafilé eller torskfilé 2 tsk salt 2 krm finmalen vitpeppar 400 ml kokosmjölk (gärna extra krämig) skalet av 2 lime 1 tsk sambal oelek Tillbehör 4 port ris 2 lime delad i klyftor Wokade grönsaker 2 msk rapsolja 300 g strimlad pak choi 250 g broccoli (i mindre bitar och buketter) 2 strimlade salladslökar 2 krm salt 1 krm finmalen vitpeppar Lägg till i inköpslistan
Just denna fiskgratängen laborerades det lite med, det fanns nämligen ett paket bacon i kylen som bad om att få användas och i grönsakslådan låg det lite ruccola och såg ensam ut, så de båda åkte ner i formen
Toppa sist medbaconen. Och hur lätt var det inte att göra. Strö över dill och lite salt. Vispa ihop creme fraiche, grädde, chilisås, sambal, citron, salt & peppar och häll över
Jag gillar fiskgratänger då det är lätt att göra och ugnen sköter jobbet själv sen. Nu tänkte jag passa på att tipsa er om en sååå fantastiskt god fiskgratäng
Idag blev det en hejdundrans god middag, en fiskgratäng gjord på torsk, mums. Bryn på champinjonerna i en stekpanna med smör, tillsätt baconoch purjolök och bryn en stund till
Under tiden spagettin kokar fräser du snabbt på bacon i en panna och lagar till såsen, sen är det bara att vända ner spagettin och tillsätta grönsakeroch toppa medmed lite garnityr
Halvera baconlängderna. 12 paket bacon. 1saltPutsa fläskfilén och skär den i 2 centimeter tjocka skivor. 1Skala och kärna ur grönsakerna. 1Trä upp ett ordentligt grillspett per person, varva kött, baconochgrönsaker. 1Pensla spetten med marinaden och låt dem ligga kallt cirka 1 timme. 1Strö över lite persilja och servera spetten med sås och sallad
Pastasallad med kyckling, baconochgrönsaker. (Det är lättast att lossa den från benen med fingrarna. Lägg de stekta baconet på hushållspapper och torka de lite, så blir de inte så fett
Börja med att dela baconen i småbitar och stek den gyllenbrun. Ner med äggen och vispa ihop dem med. Vi tycker om att laga mat som går att ta med i matlådan
Med lite bacon i hade det blivit ännu godare och så hade det funkat som ensamrätt. Blanda då riset med svamp, grönsaker, nötter, ost och hackad persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.