Sambon fick några makrillar på kroken häromdagen och dom la vi såklart på grillen. Passade också på att grilla några laxfiléer och till detta gjorde jag en risonisallad
Inlägget Fiskfondpå lax publicerades ursprungligen på Delikatessboxen. Färdig fiskfond att använda. Nu är det dags igen eftersom vi köpte en hel lax här om dagen så jag kokade en fond på skrovet
Att tillaga fisk på grillen är verkligen jättegott, så enkelt och det är riktig sommarmat. Det enda vi gjorde annorlunda var att vi rimmade fisken innan den hamnade på grillen
Lägg ett lager med lök ovanpå, ett lager med morötter och till sist en burk med makrill där du delat filéerna i valfri storlek (spara tomatsåsen från filéerna)
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.