Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet
Blanda ihop tandooripasta med grädde i en påse. Marinera kycklingen minst i 30 min. Lägg kycklingen och marinaden i en lergryta (Går bra med gratängform med lock)
Började med att ta ut fläskkarré och låta den vila en timma i rumstemperatur. Sedan gnider jag in köttet med kryddblandningen och låter köttet vila ännu en timma
Lägg lergrytan i blöt i 10 minuter. Ansa och skjölj och strimla paprikan lägg strimlorna i botten på grytan, skär baconen i strimlor och stö den över paprikan
Gnid in fiskfiléerna med salt och låt dem ligga en liten stund. 5 - 6 hg fiskfilé. Ugn 225 - 250 grader. Smält 2 msk av smöret, blanda i äggulan och smaksätt med lite vitpeppar
Passade på att köpa fiskfilé över disk igår när de sålde koljafilé billigt. Visste inte riktigt hur jag skulle tillaga fiskfilén när jag kom hem så jag tog och bläddrade lite i den klassiska Rutiga kokboken och bestämde mig för att laga stekt fiskfilé i ugn
Dela fiskfilén och lägg den i en eller två smorda ugnssäkra formar. Salta och peppra. Täck formen med ett smörat smörpapper och tillaga i ugnen i ca 10 minuter, tills fisken är vit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.